maandag 20 juni 2011

Afsluiting episode

Zondag 19 juni 2011 was de eerste tentoonstellingsdag op de academie Hoogstraten. Vandaag (20 juni) de tweede en volgende week zondag de derde en tevens laatste dag van de tentoonstelling. De opkomst gisteren was hoog, de bezoekers enthousiast en vriendelijk. Ik ben samen met M. de hele dag aanwezig geweest en heb verrassend veel complimenten over mijn werk gehad. Ik heb een aantal boekjes laten drukken met stukjes tekst uit het boekje van Godfried Bomans en mijn illustraties daarop gebaseerd en juist die boekjes vielen erg in de smaak van de bezoekers. Een aantal mensen wilden zelfs zo'n boekje kopen. Ik heb echter met de erven Bomans besproken, dat ik de tekeningen alleen voor eigen gebruik zou maken en houden, dus niet voor commercieel gebruik.
Met deze tentoonstelling komt er een einde aan een 5-jarig avontuur die begonnen is te Arendonk en eindigt te Hoogstraten. Ik heb met veel plezier de laatste twee jaren volbracht, omdat ik hier vrij ben gelaten in mijn doen en laten om zo mezelf te kunnen ontplooien in karikatuur en illustratie. Mijn eerste karikatuur is verledentijd en een tweede is in de maak. Voor wat betreft illustraties ga ik een aantal uitgevers/bureau's bestoken met mijn tekeningen en zal de erven Bomans een boekje toesturen. Kijken of hier iets leuks uit kan voortkomen. Ik heb al een uitnodiging gekregen om samen met iemand programma's te schrijven en tekeningen te maken en deze op het net te zetten waar ze kunnen worden geladen. Verder zijn er besprekingen voor een boekje waarvoor ik de illustraties zal gaan verzorgen. Hoe dat gaat worden weet ik nu nog niet. Zelf loop ik met de idee rond een ooit begonnen verhaal af te maken voorzien van illustraties (ben alleen de tekst kwijt, de grote lijnen weet ik gelukkig nog wel). Genoeg te doen in de vakantie. Na de vakantie wacht weer een nieuw avontuur.
Hier een tweetal foto's waar ik met een aantal vrienden gezellig aan de koffie zit. Deze foto's zijn door M. gemaakt (Academie Hoogstraten).Ook een afdruk van de voorkant van mijn boekje.

maandag 13 juni 2011

Bruce Lee, een jonge

Tijdens het opruimen van mijn tekenwerk van 5 jaar kunstacademie (Arendonk en Hoogstraten, waar ik ben afgestudeerd), vond ik deze potloodtekening van een zeer jonge Bruce Lee. De tekening is misschien wel 25 jaar oud, bijna net zo oud als ik dus ;D

De tekening is een beetje wazig helaas.

maandag 6 juni 2011

Ochtendgymnastiek


Gymnastiek in de ochtend is een goede start om de dag mee te beginnen. Glijdend over grashalmen en slingerend aan grassprieten, het moet een gelukzalig gevoel geven.