zondag 24 januari 2010

Zanger Rinus

Zaterdagavond zijn we door onze buren uitgenodigd om met ze mee te gaan naar een van de 11 kroegen die ons dorp rijk is. De kroeg tegenover is voorlopig passé, dus moesten we voor een drankje een stukje verder lopen dan te doen gebruikelijk. De kroeg was al aardig vol toen we arriveerden en de stemming zat er al goed in. We hoorden van de kastelein dat er een artiest zou optreden, vandaar het entreegeld. We hadden wel een klein affiche op een van de ramen zien hangen, maar hadden er geen aandacht aan besteed. Oké, laat maar komen. We hebben wel zin in een verzetje, na de hele week snotterend en proestend op de bank te hebben doorgebracht, te lamlendig om iets anders te ondernemen. We waren om 22.30 uur aanwezig en om 23.30 uur kwam er een manneke in een dik rood skijack binnen, ietwat onwennig om zich heen kijkend, gevolgd door een ander onwennig om zich heen kijkend manneke. Die in het skijack bleek de zanger van die avond te zijn luisterend naar de naam Rinus. Plaatnemend op een verhoging werd het nummer Hey Marloes ingezet. Het kwam op mij over alsof ik naar een inwoner van een gezinsvervangendtehuis aan het kijken en luisteren was, maar misschien ben ik te kritisch!? Kijk en oordeel zelf.
Na drie liedjes, waarvan er twee vanaf een spiekbriefje werden gezongen, en dat drie keer herhaald, verdween de zanger weer met € 800,00 aan harde valuta in een van de zakken van zijn dik rode skijack opweg naar een volgend optreden. Misschien is hij toch zo gek nog niet.

2 opmerkingen:

  1. Wat is er met de kroeg tegenover? Enne... de buren, van 'het buurmeisje'? Oh ja, waarom Drachten bij je labels? Ja sorry, vrouw dus nieuwsgierig! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Chris,
    Rinus komt uit Drachten. De kroeg is gesloten, d.w.z. die aan de overkant. Het buurmeisje is blond, sexy en helaas voorzien, maar dat bedoel je niet.

    BeantwoordenVerwijderen