woensdag 20 oktober 2010

Met enige trots presenteer ik: Erik of Het klein insectenboek op een hommel


Met enige trots presenteer ik -na uren en uren hard werken- Erik (en het is duidelijk Erik met een K en niet met een C zoals ik eerder vertelde). Met Erik ben ik uren bezig geweest, voordat ik hem in deze positie op de hommel had. Ik had geen model tot mijn beschikking die ik even in verschillende poses kon laten plaatsnemen. Erik vliegt op de rug van de hommel hoofdstuk 3 uit. Er volgen nog 24 tekeningen, die uiteindelijk in boekvorm zullen verschijnen. Plaatje aan de ene kant en een stukje tekst uit het boekje: "Erik of Het klein insectenboek" van Godfried Bomans aan de andere kant. Het formaat wordt vermoedelijk A4, hoewel ik nog twijfel aan de optie A5. Hoe dan ook, ik heb genoeg te doen de komende maanden. Wordt vervolgd.

4 opmerkingen:

 1. Ha Chris,

  Dank voor jouw reactie, hecht ik veel waarde aan . Mijn tekeningen/aquarels worden inderdaad steeds beter. Hoewel Erik verdomde eigenwijs was, heb ik hem toch redelijk goed op de rug van de hommel gekregen (alleen het hyaaa en klap op de kont ontbreekt)Ik moet zeggen dat de hommel wel voor de volle 100% medewerking verleende ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Tom,

  Ik vind het er echt leuk uitzien, alle voorstellingen van Erik, al dan niet op wesp, hommel of aanverwant. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Of hoe het er 'live' uitziet. Succes in ieder geval.

  Groetjes, Pax

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Pax,
  Zie je berichtje nu pas. Leuk!! Ik zal je regelmatig mijn vorderingen laten zien, mijn "live" werk zeg maar. Misschien kun je als "teken-juf" nog wat aanwijzingen geven ;). Ben erg nieuwsgierig naar jouw schrijfwerk. Wat ik heb gelezen ziet er geweldig uit. Zie je binnekort enne, ik heb me terdege voorbereid op de spelletjes die we gaan spelen :D

  BeantwoordenVerwijderen