woensdag 20 oktober 2010

Met enige trots presenteer ik: Erik of Het klein insectenboek op een hommel


Met enige trots presenteer ik -na uren en uren hard werken- Erik (en het is duidelijk Erik met een K en niet met een C zoals ik eerder vertelde). Met Erik ben ik uren bezig geweest, voordat ik hem in deze positie op de hommel had. Ik had geen model tot mijn beschikking die ik even in verschillende poses kon laten plaatsnemen. Erik vliegt op de rug van de hommel hoofdstuk 3 uit. Er volgen nog 24 tekeningen, die uiteindelijk in boekvorm zullen verschijnen. Plaatje aan de ene kant en een stukje tekst uit het boekje: "Erik of Het klein insectenboek" van Godfried Bomans aan de andere kant. Het formaat wordt vermoedelijk A4, hoewel ik nog twijfel aan de optie A5. Hoe dan ook, ik heb genoeg te doen de komende maanden. Wordt vervolgd.

woensdag 13 oktober 2010

Erik op weps. Het is wesp, zei de wesp.Weps, zei Eric


Een probeersel van Eric op een wesp, welke het einde van hoofdstuk 2 zal inluiden. Kleuren komen niet tot hun recht. Iemand die een oplossing weet, mag zich melden!!!!!
Scannen is wel beter, geloof ik!!

Eric of het kleine insectenboek


Er is een serie illustraties van Eric of het kleine insectenboek ik de maak. Ik heb alvast de eerste tekening hiernaast geplaatst. Ik moet een betere foto maken van mijn aquarel om deze onder deze tekst te plaatsen. Komt er aan. Wordt vervolgd.
Het aquarel is op dit blog wazig en slecht. In "het echt" echter beter.