zondag 19 juli 2009

En route vervolg 3

Carmarque en Saintes Maries de la Mer. Indrukwekkende aantallen flamingo's en paarden. Saintes Maries de la Mer valt tegen. Geen spoor van Vincent te vinden in het dorp. Tijdens ons bezoek wordt een parade gehouden. De berijders zijn in klederdracht en het ziet er erg Spaans uit.

In de middag rijden wij richting Murviel-les-B├ęziers in de Languedoc. Een nacht in een kasteeltje. Leuke slaapkamer, maar geen sfeer en verder is er niets te doen. De smalle straatjes zijn een ware nachtmerrie. Spiegels van de Volvo ingeklapt omdat anders de kans bestaat dat je de muren van de plaatselijke huisjes raakt. Net zo erg als het was in Arles. Na het ontbijt gaan we richting St. Chinian waar wij Pascal en Michel ontmoeten van Chambre d'hotes Maison du Parc op aanraden van Annemarie een kennis die lerares is bij Alliance Francaise. Ze hebben een geweldige tuin, die uitnodigt tot ontspannen en niets doen. . We laten ons heerlijk verwennen door de boys. Ik heb nog een boek uitgelezen in de aantrekkelijke tuin van onze gastheren. Twee dagen hebben we ons laten verwennen. Voor iedereen die die kant op gaat is dit adres een heuse aanrader. De volgende ochtend gaan we richting Nimes. We zouden de route van Vincent van Gogh gaan vervolgen, maar ik kon het niet laten om het tweelingbroertje van het amphitheater in Arles te gaan bekijken, deze is nog beter bewaard gebleven dan die in Arles, zie nou zelf een juweeltje. Nog een juweeltje dat we deze dag bezochten was Le Pont de Gard. Fenomenaal. Aanschouw met eigen ogen dit fantastische plaatje, ik word er stil van. Na Nimes ging het richting Aix-au-Provence. Hier hebben we twee nachten doorgebracht. Een schitterend stadje, waar ik over een aantal jaren wel wat zou willen kopen om er permanent te gaan wonen. De plannen zijn al redelijk gevorderd. Mitzy vindt deze omgeving ook erg mooi en belangrijk, het weer is er altijd heerlijk warm! Hier zijn we naar een tentoonstelling van Picasso en Cezanne geweest. Adembenemend, althans voor de kunstliefhebbers onder ons.
. Hierna ging het richting Bourgogne naar een collega schilderes aan de academie Arendonk, die hier een master-class portretschilderen ging volgen. Hier hebben we een overnachting gemaakt op weg naar huis. Mieke en Frans, twee geweldige mensen.
Dit betekent tevens het einde van een tweeweeks reisverslag door Frankrijk. Wie weet wordt dit vervolgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten