zaterdag 18 juli 2009

Vervelende zaterdag


Zaterdag 4 juli 2009 zal voor mij de boeken in gaan als "een zeer vervelende zaterdag". Waarom? Mijn dochter Yvette en schoonzoon Jeroen hebben besloten een punt achter hun relatie te zetten. Erg jammer! Zal Jeroen missen. Hier een foto van Yvette en Jeroen in gelukkiger tijden, samen met zoon Torsten.

We gaan samen wel op wintersport en willen dan die eisbaren sehen, onder leiding van Willy's Birne.

10 opmerkingen:

 1. Dag Tom, wat leuk dat je mijn blog 'grappig informatief' vindt. Ik zie dat maar als een compliment ;-)
  Je vraagt om hulp bij een picasa diaserie, maar zo te zien heb je al ontdekt hoe je zo'n serie aan je zijbalk kunt toevoegen. Is het probleem dat je die serie graag in groter formaat in een blogpost wilt plaatsen? Ik heb voor m'n werk deze site gemaakt. Die diaserie komt uit picasa, maar google.sites biedt daarvoor speciale tekstgadgets. Hoe dat in een blog werkt weet ik ook even niet. Misschien moet je je vraag nog iets verduidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Astrid,

  Dank voor je snelle reactie. Het is inderdaad als een compliment bedoeld. Het is voor mij belangrijk, of nee, ik vind het leuk als mensen op een vrolijke en grappige manier iets kunnen vertellen en dat het ook nog eens zinnig is. Ik weet dat er via flickr en picasa mogelijkheden zijn om bijv. vakantiefoto's op je blog te plaatsen in de vorm van een diaserie. Het is me nog steeds niet gelukt. Gisteren heb ik er toch een fix aantal uren achter gezeten (computer) om het voor elkaar te krijgen, helaas......... Maar, het gaat me wel lukken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Astrid,

  Ik ben zo vrij geweest je blog te gaan volgen. Ik had het je moeten vragen, vind ik, maar je blog is er leuk en interessant, bovendien was ik aan het experimenteren met mijn blog om een blog te volgen, daarbij dacht ik aan jouw blog, vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Tom, niemand hoeft toestemming te vragen mijn blog te volgen. Als er een ongenode gast tussen zit, gooi ik die er gewoon uit. Tot nu toe is dat nog niet nodig geweest. Je bent van harte welkom, en ik blijf proberen leuke en informatieve stukjes te schrijven!
  Ik zal me morgen eens op je diaserie probleem storten. Kijken of ik iets kan vinden. Anders ken ik wel mensen die kunnen helpen. Wordt vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Astrid,
  Dank. Ik ben zelf ook bezig geweest vandaag, eigenlijk te lang, het lukt me maar niet. Terwijl ik diverse blogs bekeken heb en hieruit blijkt dat het wel kan. Morgen ga ik weer met frisse zin proberen alsnog een diaserie op mijn blog te toveren. Ik zal het je laten weten. Welterusten voor nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Tom, voor Flickr heb ik in ieder geval de oplossing. Het geheim zit hem in de zogenaamde 'embed HTML code'. Stap voor stap doe je het volgende:
  - upload je foto's naar flickr (dat ken je vast wel!)
  - maak een set van de foto's die je wilt tonen (je kunt slechts 3 sets maken in een gratis account helaas)
  - klik op de set en dan rechts boven op slideshow
  - klik dan rechts boven op Share
  - nu kun je kiezen uit de URL of de embed HTML
  - plak die embed HTML code in het html-venster van een blogbericht en klaar is klara!

  Dat html-venster van je blogpost is ook handig om bijv. tekst mooier rondom foto's te plaatsen of te zien waarom iets niet lukt bijvoorbeeld. Als je een beetje bedreven wordt in html zie je al snel waar de fout zit.

  Hoe het in picasa werkt, weet ik niet. Ik werk nooit met picasa, maar het zal ook zeker via zo'n embed code moeten kunnen. Net als bij de filmpjes van YouTube is die code heel belangrijk. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Astrid,

  Dank je wel, ik ga je instructies stap voor stap opvolgen, dan moet het lukken, toch? Dacht ik toch altijd dat het kees moest zijn ;-D!?! Ik laat het je weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Astrid,

  Het is gelukt. Hartelijk dank voor de genomen moeite. Je bent een kanjer!

  groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Astrid,

  Bestaat er ook een mogelijkheid je blog te promoten, zodat het wat mee bekendheid krijgt in "de wereld"zeg maar, niemand leest mijn blog en dat is toch jammer vind ik, gezien de tijd die je er in stopt? Hetzelfde geldt voor youtube. Een website kun je metataggen, die dan door robots gevonden worden, is dat bij blogs ook zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Tom, fijn dat het gelukt is.
  Blogger is van Google. Dat betekent oa dat titels en trefwoorden van blogs hoog scoren in de zoekresultaten. Zoek maar eens op Berlijn en je vindt vast iets van mij bij de eerste 10. Als je veel 'trafic' wilt, kun je dus:
  - veel trefwoorden toekennen en een pakkende titel kiezen (wat je eigenlijk al wel doet)
  - maak veel twittervrienden en zorg via twitterfeed dat je nieuwste blogpost automatisch wordt getwitterd
  - volg zelf ook veel blogs en laat hier en daar reacties achter; gelezen worden doet lezen

  En verder: gewoon blijven schrijven over wat jou na aan het hart ligt, maar als je primaire doel is dat er veel reacties komen, kan dat nog wel eens tegenvallen. De statistiek zegt trouwens dat slechts 1% van je lezers ook reageert, maar dat als troost!

  Succes verder

  BeantwoordenVerwijderen