zondag 12 juli 2009

En Route vervolg

Onze eerste overnachting was zo geweldig, dat we ons ruimschoots hebben verslapen. Om 09.30 uur keek ik gelukkig op mijn horloge. Snel douchen en aankleden en naast de auto ons ontbijtje nuttigen. De koelelementen deden het nog steeds, maar de eieren en rookworst moeten vandaag toch echt op.Om 10.30 uur naar de plaatselijke supper 'L Clerq. Een gigantisch aanbod, je wordt er confuus van. Yoghurt, haarspelden, motorolie en plasticfolie (handig met acrylverven) gekocht. Getankt en weer op pad, na het nuttigen van onze koffie. Richting Vierzon, nog zo'n 400 km tot de eindbestemming. Het weer werkt gelukkig mee. Heerlijk zonnig oplopend to zo'n 26 graden celcius. Onderweg wordt het steeds heuvelachtiger en bosrijker. Groepen witte koeien staan te grazen in het glooiende landschap. Om 17.15 uur komen we aan in een dorpje vlak bij Saint Bérain en besluiten we eerst nog wat te drinken voordat we naar onze gastheren gaan. Vanaf 18.00 uur kunnen we ons melden op ons logeradres en het is nog maar zo'n 15 minuten rijden. Een lekkere Pastisch en Tom een koud biertje. Om 18.10 uur komen we dan eindelijk aan in Saint Bérain op ons logeeradres voor de komende week.

Onze gastheren Jaap en Ahmed hebben de rosé al klaarstaan. Wat blijkt, we zijn de laatste gasten van deze week. Iedereen is er al. We zijn met 6 personen voor de cursus schilderen en beeldhouwen. Verder is er nog een familie van 5 personen die de 2e week open atelier volgen. De eerste nacht hebben we redelijk geslapen in de kamer die eens de kamer was van meneer pastoor in het atelier. Hier zijn 4 slaapkamers. Marijke, onze medecursist, die gaat beeldhouwen, slaapt boven en wij beneden. Om 08.30 uur ontbijt buiten, heerlijk. Stokbrood met jam en heerlijk grote kommen koffie. Om 09.00 uur bespreking en uitleg door Jaap. We gaan de Gorges schilderen. Jaap wil graag weten in welke techniek we ons willen verdiepen. In ieder geval moeten we werken volgens plan 3-2-1.

Prades. Na het ontbijt alles voor het schilderen ingepakt en op naar Prades. Aan het strandje van de Aliers gaan we de rotsen en het dorp vastleggen. Ik ga voor de huisjes en de kerk in aquarel.Ik heb wat tekeningen gemaakt en een deurtje in aquarel geschilderd. Mitzy een verloren schilderij. De natuur is overweldigend maar ze kan het niet vastleggen. Ahmed kwam met een van de medecursisten een heerlijke lunch brengen. De lunch bestond uit linzen salade en kaas quiche en frambozenkwark na. 's Avonds weer lekker gegeten en op tijd naar bed. Ik heb nog een spelletje petanque gespeeld en geloof het of niet, de winnende bal gegooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten