maandag 19 oktober 2009

Ik ben er nu achter

Ja, ik ben er nu achter. Wij hebben vier jaar in Amerika gewoond, met plezier. Het was in het Amerika van Clinton. We woonden aan de oostkust in de staat Virginia in Virginia Beach. We hebben daar een heerlijke tijd gehad. Onze kinderen zaten daar respectievelijk op highschool en college. En daar is het eigenlijk begonnen, op highschool! Sluimerend aanwezig, maar toch aanwezig. Wij de ouders wisten van niets. Maar wist hij hetzelf wel? De afstand speelde daarbij een rol van betekenis, dat moge duidelijk zijn. Na jaren ploeteren en afzien is hij er dan toch achtergekomen. Daarvoor was eerst nog wel een reisje naar Amerika nodig, voor de zekerheid zeg maar. Dat kwam goed uit, een vriend van highschool zou gaan trouwen en hij was daarvoor uitgenodigd. Toen is dan toch de vlam overgeslagen. Nee, niet tussen hem en zijn vriend, maar tussen haar en hem zeg maar. Beiden serieus verkering, al jaren. Beiden hun verkering beeindigd. Waarvoor eigenlijk? En over wie heb ik het? Het gaat over mijn zoon Thomas en zijn nieuwe amerikaanse vlam, die hij eigenlijk al meer dan tien jaar kent. Leuk? Jazeker! Hij vertrekt met de kerst opnieuw naar Amerika om daar de kerstdagen met zijn meisje door te brengen, als dat geen ware liefde is! New York staat op hun lijstje van plaatsen te bezoeken. Ik vind het geweldig. Volgend jaar komt zijn vlam naar Nederland en dan willen ze gaan samenwonen, hartstikke leuk. In Rotterdam, dat is weer wat minder, maar goed Rotterdam is een grote stad en daar is wat gemakkelijker werk te vinden voor een journaliste/lerares Engels. Ik gun ze het allerbeste en wie weet zit er nog een huwelijk in, en misschien zelfs kleinkinderen? Ik ga alvast mijn Engels weer een beetje bijspijkeren.

Ons huis in Virginia Beach.

16 opmerkingen:

 1. Hi Tom!

  I will need to translate this....!!! but thank you for popping by and saying hello!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Diana,

  I will give you a little translation. We, my family and I have lived in America for four years. In Virginia Beach. I was in the navy and my work brought me to the USA. My kids went to school Cape Henry High and Wesleyan College. August 2000 my boss told me to go back to the Netherlands. So we left with tears in our eyes. He,my son Thomas met a girl at high-school and they became friends nothing more, nothing less. They kept contact by msn and sms. She had a boyfriend over there and Thomas had some girlfriends here. One of his best friends from high-school got married and Thomas was invited to join him and his family. So, he wend to America and suddenly, no they made an appointment to meet I guess,well they fell in love.
  He will go back to the States with Christmas and New Year. And his girlfriend Mary will come to the Netherlands somewhere in March/April next year to live together. It do sounds like a fairytale does it? Well that was it in a nutshell. That house in my blog was our house in Virginia Beach, Creekmore court 2433, maybe you can find it with google earth.

  Have a good night. It is 11.17 in the evening and I guess it is 6 hours later in Canada? Then is it already morning and people will stay up and go to their jobs.

  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je, Christel. Ja, dat waren mooie jaren in de States. Ik zou zo weer terug gaan als ik de kans zou krijgen. De staat Maine is heel erg mooi, Florida is ook geweldig en Georgia en..... ik kan zo nog wel even door gaan. De westkust heeft ook mooie gebieden. Straks als mijn zoon en zijn vriendin samenwonen, dan wordt het natuurlijk tijd eens kennis te gaan maken met de schoonfamilie......
  Ben jij wel eens in de States geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zat er in de Bush sr. periode, als Au Pair. Ik woonde in Feasterville in de buurt van Philadelphia. Ook ik vind het er geweldig, vriendelijke mensen, mooie natuur en zou dolgraag terug willen, eventueel om te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, wonen in Amerika is fantastisch, alleen de ziektekostenverhaal is niet geod geregeld en dat is jammer, want weekje ziekenhuis betekent jouw brankroet;)
  Wat leuk dat je ook in de states gewoond hebt. Hoelang heb je er gewoond?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een jaartje maar en ondanks de goede voornemens nooit teruggeweest, misschien dat het ooit nog komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een jaar is genoeg om de amerikaanse gevoelens en gewoontes op te snuiven.Philadelphia lijkt mij een geweldige stad om te wonen. Je kent een beetje de amerikaanse gevoelens en weet ermee om te gaan. Het lijkt mij ook reuze leuk om terug te gaan naar Amerika om te wonen. Mail me maar ik ga met je mee;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben het ticket al aan het boeken! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, dat is snel. Snel mijn koffer inpakken dan. Waar gaan we heen en wanneer is het vertrek ;)? Philadelphia ben ik nog niet geweest, ken het alleen van de gelijknamige film. Laat me door jou gidsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Diana,

  Could you give me advise about the main character of my book. You know that little rat on a VOC vessel. Should that be a rat (animal) or a little boy with an attitude of a rat?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Christel,

  Je houdt van schilderen. Heb een leuke site via de kunstakademie gevonden. Moet je maar eens kijken. http://www.ericfischl.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, ik ben een snelle beslisser.
  Het lijkt me leuk om eerst de Olympische Spelen in Vancouver mee te pikken en daarna af te zakken naar de VS.
  Philly is een fantastische stad. Het leuke vind ik dat South Street en omgeving destijds als een 'no go area' was bestempeld (dus wij, twee jonge meiden, gingen er op onderzoek uit) en nu erg 'hot' is.
  Vertrek staat tweede week van feb. gepland, is dat ok. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik houd wel van snelle beslissers. De Olympische winterspelen lijken me erg leuk. Heb je nog onderdelen die je persé zou willen zien? Ikzelf houd wel van Biathlon en Alpine skien, maar als dat niet in het schema past, dan houdt het op. Ik heb in Vancouver het Plaza500 hotel besproken en heb daar twee eenpersoonskamers geboekt. We kunnen per auto afzakken naar de VS of vliegen. Met de auto kunnen we meteen een stuk van Canada meepakken. We bespreken dat wel als we terplaatse zijn. In Philly heb ik het Sheraton hotel besproken. Ik laat me graag gidsen naar jouw plekjes in Philly, zeker de "no go area", die je samen met je vriendin onveilig hebt gemaakt;) De tweede week van februari is oke.

  BeantwoordenVerwijderen