maandag 26 oktober 2009

Lenco platenspeler

Een tijdje geleden heb ik een platenspeler van het merk Lenco gekocht. En afgelopen weekend heb ik deze aangesloten. Heb mijn collectie LP's uit de motteballen gehaald en deze een voor een door mijn handen laten gaan, verliefd kijkend naar de hoezen en het vinyl, speurend naar krasjes en/of oneffenheden proberend, indien aanwezig, deze voorzichtig weg te poetsen. De meeste LP's zagen er nog goed uit terwijl anderen kleine en/of grote krasjes/krassen vertoonden, zoals de LP van Deep Purple, live in Japan waar net het nummer Smoke on the Water in het verleden ongelooflijk is mishandeld door de pickupnaald, verdorie. Terwijl ik dit aan het typen ben draait Bob Dylan's LP Before the Flood, met daarop het weergaloos mooie nummer knock knock knocking on heavens door, dat ik overigens mooier vind dan het nummer gezongen en gespeeld door Guns N'Roses, maar goed, dat is persoonlijk. Ik was en ben een grote fan van Bob. Heb hem verschijdene malen gezien on stage, klinkt Amerikaans, he? On stage. Het was ook in Amerika dat ik hem een aantal keer gezien heb. Een keer solo en een keer met Paul Simon. Gekke combinatie? Ben je gek. Beiden zijn het muziekgrootheden die ongelooflijk mooie nummers hebben gezongen en gelukkig nog steeds zingen. Ik vind Paul een goed zanger en de nummers met Bob waren geweldig mooi, zo mooi dat ik af en toe kippenvel kreeg. Het best tot zijn recht komt Paul echter in combinatie met Art Garfunkel. Die twee zou ik graag nog eens zien on stage! Met bloedstolend mooie nummers als Sound of Silens en The Boxer. Heb net deLP Zuma van Neil Young bekeken en die hebben ze inplaats van in zwarte tint in grijze tint gedrukt, of komt deze kleur door het draaien :)? Weer zo'n juweel! Ik ga een leuke tijd tegemoet, dat kan ik jullie vertellen!!!

10 opmerkingen:

 1. Oh geweldig een platenspeler. Zelf heb ik er ook een (niet aangesloten) maar de naald is aan vervanging toe wat betekent dat ik net zo goed een nieuwe platenspeler kan kopen met een usb poort.
  Ik kan me het gevoel bij het doorspitten van de platencollectie helemaal voorstellen, ook ik koester ze, overigens in tegenstelling tot de cd's.
  Een kinderhand is snel gevuld. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het geweldig een platenspeler, sweet memories. Ik heb ook meer met mijn platen dan cd's. Zelfs een klein tikje in de plaat kan mij niet deren, maar platen die zijn mishandeld door dat kleine vernijnige speldje dat ze pickupnaald noemen tja, dat is een heel ander verhaal. Gelukkig ben ik vroeger heel zuinig geweest op mijn LP's. Jouw pickup aansluiten is geen probleem. Er is vast wel iemand in de buurt die dat voor je wil regelen als je dat al zou willen. Pickupnaalden die versleten zijn, ook daar is een oplossing voor. Ik weet een adresje in Dordrecht waar ze nog pickupnaalden verkopen en er zit vast wel een naaldje bij die in jouw platenspelerarm past. laat even weten hoe je naalje eruit ziet en ik zal een nieuwe voor je regelen. Aan de andere kant een Lenco met USB-aansluiting is natuurlijk bijzonder prettig. Ik hoor nog wel van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn pick up aansluiten is hoe dan ook geen probleem en zelfs de oude naald kan er nog gewoon in. Nieuwe naalden zijn in Leiden denk ik ook vrij makkelijk te krijgen.
  De reden dat het ding er niet staat is dat mijn huis niet zo groot is en ik geen zin heb het ding elke keer op te moeten ruimen. Het wordt dus eigenlijk gewoon tijd om te verhuizen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een huis hoeft niet groot te zijn, als het er maar knus en gezellig is. Je geeft het zelf al aan in je blog: "Ik ben een gezelligheidsdier met een passie....." Dat het gezellig in je huisje is daar twijfel ik dan niet aan en v.w.b. de ruimte ach, dan toch geen platenspeler. Je zou er eigenlijk eentje moeten kunnen leasen, een ochtendje plaatjes draaien en s middags hup dat ding weer inleveren. Leiden is een mooie stad, ik ken het van mijn tijd bij de marine op Valkenburg en natuurlijk van de LOI! Take care.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Christel, ik heb gisteren heerlijk genoten van mijn LP's die zolang onder het stof hebben gelegen. Zoals je hebt gelezen ben ik een groot fan van Bob Dylan, maar er zijn nog meer muzikanten die ik leuk vind. Neil Young bijvoorbeeld. Op zijn LP Zuma (die ik nu aan het draaien ben)staan bijvoorbeeld een aantal weergaloos mooie nummers zoals don't cry no tears, lookin' for a love en barstool bleus. Ook Leonard Cohen, volgens mij geen familie van de burgemeester van Amsterdam vind ik erg goed. Dinsdag is mijn vrije dag omdat ik dan naar de kunstacademie ga, maar het is schoolvakantie. Heb gisteren een paar glazen wijn gedronken en heb nu een beetje hoofdpijn. Weet overigens niet of het van de wijn komt. Hoe vind je mijn Amerikaanse schoolbus? Ik heb je laatste blog niet gekregen (Us Berthus) terwijl ik je wel volg, ik snap hier niets van, jij? Ik ga nog een bakje koffie zetten. Hoop je volgende blogpost wel te ontvangen, want de laatste blogpost i 'slordige hond', die volgens mij op de eerste foto rechts van het midden te zien is, of niet? Een Labrador? Take care.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van de muzikanten die je noemt ken ik vrij weinig, het zal de generatiekloof zijn. ;D Ik zal e.e.a. luisteren op youtube.

  Ik had hierover elders willen reageren maar dat kan net zo goed hier. Toen ik destijds in de US op de kermis was zag ik The Fabulous Thunderbirds, enorm verbaasd dat zoiets mogelijk was op de kermis.
  Stuitend was echter dat je er toen ook dwergen kon bekijken. En ja dat ik dwergen zeg is natuurlijk enorm fout maar zo fout was het.

  Hmm.. hoofdpijn van wijn, dat is niet goed en zou inderdaad aan de wijn kunnen liggen. Ik bestel mijn wijn normaliter bij Jakob Gerhardt, die natuurzuivere wijnen hebben waarvan je geen hoofdpijn krijgt.
  Wat drink je, rood of wit? Ik hoop in ieder geval dat je hoofdpijn inmiddels verdwenen is.

  Je Amerikaanse schoolbus, ja gaaf. Maar het schaap vind ik helemaal geweldig!

  Het was mij ook opgevallen dat van zowel jou als mijn blog geen updates verschijnen op onze weblogs, geen idee hoe dat kan, misschien heeft het met rss feeds te maken.

  Heb je de reactie op je vraag over Arthur Japin gelezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je good looking :D Het plaatje maakt onderdeel uit van een boekje dat ik wil gaan illustreren. Ik zal het wel uitleggen elders. Ik drink rode wijn. Soms witte. Rode wijn is het beste voor je six-pack, nee geen six-pak bier Christel. De updates moet worden geregeld, want ik wil geen letter van jouw interessante blogpost missen, zelfs die over het eten niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij ben ik er uit, op goed geluk want hoe en wat exact...? Het heeft denk ik te maken met het weergeven van feeds op alles.

  BeantwoordenVerwijderen