zondag 26 juli 2009

70's and 80's party

We had a 70's and 80's party with friends yesterday. Please dress according to the prevailing fashion of that time. What did we wear that time we asked ourselves. I think not much different from what we wear now I said to my wife Mitzy. Looking for pictures from the seventies I found a photo album from 1976. I was on holiday in Palma de Mallorca, Spain with some good friends. It was the first time I went on holiday with friends and the very first time I would fly. Exciting. It was a very, very nice holiday in which I met a nice young lady. She studied Russian I believe. Here are two pictures of me and my holiday girlfriend and a picture of me with friend Jan, who at that time was the youngest economist of the Netherlands. The party last night was a success. Cozy dancing until late into the night and the beer tasted very good. To good for some. ;D

zaterdag 25 juli 2009

roofoverval aan de overkant

Eergisteren rond 00.00 uur heeft er een roofoverval plaatsgevonden in het eetcafé tegenover ons. Normaliter is Mitzy rond die tijd nog heel erg bedrijving, maar deze keer lag ze onder de zonnehemel, ik lag al op bed, en heeft dus niets vernomen van de overval en ik ook niet.
Twee jaar geleden dacht ik naar een vrij rustig dorpje te verhuizen waar nooit iets gebeurde. Buren die elkaar naar het leven staan en nu een roofoverval! Ik verlang terug naar Teteringen. ;D

maandag 20 juli 2009

Dokter, mijn konijntje is ziek

We hebben een aantal maanden geleden een konijn geadopteerd van het zusje van Mitzy. Zij heeft sinds 4 jaar een konijn, maar is door omstandigheden niet meer in staat voor haar konijn te zorgen. Nou, toen hebben wij gezegd dat het konijn bij ons verder mocht leven, want dat was de optie, inslapen of naar een goed tehuis, lees ons. De keuze is dan niet moeilijk. Goed we hebben een kooi gekocht en een hek zodat het konijn ook lekker buiten kan rondhuppelen. Nu brengt ieder huisdier (dokters)kosten met zich mee, zo ook ons konijn. Regelmatig ga ik richting dierenarts om te zorgen dat het konijn weer optimaal in vorm komt. Dan moet je uiteraard een afspraak maken. Laatst moest ik een afspraak maken omdat het oogje wat uitpuilde. Ik nam de telefoon en werd doorverbonden met de dierenarts. Hallo dokter, mijn konijntje is ziek. Ik hoorde achter mij een zacht gegniffel en het zinnetje: "mijn KONIJN", wat wel twee of drie keer werd herhaald terwijl ik met de dokter aan het overleggen was wat er precies aan de hand kon zijn met mijn konijntje. Nadat ik het telefoongesprek beeindigd had zei Mitzy, Tom je zei iedere keer mijn konijntje, dat klinkt stom. Hoezo, vroeg ik verbaasd. Het ís toch mijn konijntje?!? Ja, maar zo'n grote vent, die het heeft over zijn konijntje vind ik vreemd klinken zei Mitzy nog. Ik vond dat allemaal maar flauwekul. Nu, een aantal dagen later ben ik het toch wel eens met Mitzy. "Dokter, mijn konijntje is ziek" klinkt uit de mond van een volwassen vent inderdaad vreemd. En de dokter, wat die er van vond weet ik niet. Ik hoorde wel geproest, maar dacht dat mijn konijntje zich in zijn water had verslikt.

Nieuwe academie

Nog een paar weken en dan gaat het "gewone" gestructureerde leven weer zijn aanvang nemen, d.w.z. weer naar de academie en Franse les, je wilt je tenslotte op termijn in Frankrijk gaan vestigen nietwaar. M.a.w. weer volop verplichtingen. Ik heb besloten om na 3 jaar, die ik voor geen goud had willen missen, heb een hoop geleerd op allerlei gebied, academie Arendonk vaarwel te zeggen en de komende twee jaar aan een nieuwe academie lessen te volgen. De kunstacademie te Hoogstraten, België. Ik wil me bekwamen in illustratief tekenen, waarna nog een twee-jarige specialisatie kan volgen. Die zou ik dan in Antwerpen willen doen. Aan de Koninklijke Academie Antwerpen. Maar goed, dat is nog verre toekomst. Eerst de komende twee jaar volmaken.

zondag 19 juli 2009

En route vervolg 3

Carmarque en Saintes Maries de la Mer. Indrukwekkende aantallen flamingo's en paarden. Saintes Maries de la Mer valt tegen. Geen spoor van Vincent te vinden in het dorp. Tijdens ons bezoek wordt een parade gehouden. De berijders zijn in klederdracht en het ziet er erg Spaans uit.

In de middag rijden wij richting Murviel-les-Béziers in de Languedoc. Een nacht in een kasteeltje. Leuke slaapkamer, maar geen sfeer en verder is er niets te doen. De smalle straatjes zijn een ware nachtmerrie. Spiegels van de Volvo ingeklapt omdat anders de kans bestaat dat je de muren van de plaatselijke huisjes raakt. Net zo erg als het was in Arles. Na het ontbijt gaan we richting St. Chinian waar wij Pascal en Michel ontmoeten van Chambre d'hotes Maison du Parc op aanraden van Annemarie een kennis die lerares is bij Alliance Francaise. Ze hebben een geweldige tuin, die uitnodigt tot ontspannen en niets doen. . We laten ons heerlijk verwennen door de boys. Ik heb nog een boek uitgelezen in de aantrekkelijke tuin van onze gastheren. Twee dagen hebben we ons laten verwennen. Voor iedereen die die kant op gaat is dit adres een heuse aanrader. De volgende ochtend gaan we richting Nimes. We zouden de route van Vincent van Gogh gaan vervolgen, maar ik kon het niet laten om het tweelingbroertje van het amphitheater in Arles te gaan bekijken, deze is nog beter bewaard gebleven dan die in Arles, zie nou zelf een juweeltje. Nog een juweeltje dat we deze dag bezochten was Le Pont de Gard. Fenomenaal. Aanschouw met eigen ogen dit fantastische plaatje, ik word er stil van. Na Nimes ging het richting Aix-au-Provence. Hier hebben we twee nachten doorgebracht. Een schitterend stadje, waar ik over een aantal jaren wel wat zou willen kopen om er permanent te gaan wonen. De plannen zijn al redelijk gevorderd. Mitzy vindt deze omgeving ook erg mooi en belangrijk, het weer is er altijd heerlijk warm! Hier zijn we naar een tentoonstelling van Picasso en Cezanne geweest. Adembenemend, althans voor de kunstliefhebbers onder ons.
. Hierna ging het richting Bourgogne naar een collega schilderes aan de academie Arendonk, die hier een master-class portretschilderen ging volgen. Hier hebben we een overnachting gemaakt op weg naar huis. Mieke en Frans, twee geweldige mensen.
Dit betekent tevens het einde van een tweeweeks reisverslag door Frankrijk. Wie weet wordt dit vervolgt.

zaterdag 18 juli 2009

Vervelende zaterdag


Zaterdag 4 juli 2009 zal voor mij de boeken in gaan als "een zeer vervelende zaterdag". Waarom? Mijn dochter Yvette en schoonzoon Jeroen hebben besloten een punt achter hun relatie te zetten. Erg jammer! Zal Jeroen missen. Hier een foto van Yvette en Jeroen in gelukkiger tijden, samen met zoon Torsten.

We gaan samen wel op wintersport en willen dan die eisbaren sehen, onder leiding van Willy's Birne.

vrijdag 17 juli 2009

En Route vervolg 2

Tijdens de evaluatie gisteren heeft Mitzy aangegeven dat ze de Agave wil schilderen. In de tinten blauw, geel en rood. Ik (Tom) vind dat ze het heel goed heeft gedaan. Zeker net zo goed als Jaap onze kunstenaar/leraar, misschien beter? Het weer is wisselend zonnig, bewolkt en regenachtig. De Agave is geschilderd en Mitzy heeft een poging gedaan om de Gorges beter uit te laten komen. Is nog niet helemaal gelukt. Morgen om 16.00 uur zijn de lessen afgelopen en moet alles "af" zijn. De Gorges is af en Jaap vindt hem oke. Ik vind hem beter dan die van Jaap!!! Om 19.00 uur is er een tentoonstelling, die we zelf moeten regelen. Jaap zorgt voor de drankjes en hapjes. Daarna is er een heerlijk diner. Het diner was super en het gezelschap zoals de afgelopen dagen fantastisch. Telefoonnummers en email-adressen worden uitgewisseld. Nog de nodige foto's gemaakt en dan tijd om naar bed te gaan. Het was een heerlijke week!! Volgend jaar misschien weer.

De volgende dag vertrekken we na het ontbijt richting Arles. De reis door de Ardéche bevalt niet zo goed. Ik ben erg moe. We komen om ongeveer 18.30 uur in Arles aan. Met de auto door de oude binnenstad blijkt niet zo'n succes. Zweten om er weer uit te komen en een parkeerplaats te vinden. Uiteindelijk een hotelletje gevonden met een kleine maar schone kamer met airco en badkamer. Misschien dat we de volgende dag nog een nachtje boeken, want het is tenslotte féte de la musique en dat lijkt ons erg gezellig in Arles. De volgende ochtend bleek, dat de "misschien nog een nachtje"uitspraak leidt tot onzekere situaties bij de patron van Hotel de la Muette. Hij heeft de kamer net voor onze neus verhuurd. Niet netjes, maar goed. Na het ontbijt dus inpakken en op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat is uiteindelijk gelukt en we hebben zelfs een beter onderkomen in kwaliteit. Hotel l'Amphitheatre is een ruim en sfeervol hotel vlakbij ons vorig onderkomen. We hoeven alleen de bagage even in de auto te stallen en later weer een paar straten verder uit te pakken. 's Avonds diner bij la Paillotte in Arles. Het eten is goed en we zitten aan een gezellig pleintje met gelukkig overwegend lokale bevolking. De Mistral is prominent aanwezig. Overdag de Arena en het Theatre Anciennes bekeken. Het museum Foundation Van Gogh herbergt een Appel, Bacon en Botero en nog een aantal andere schilders en kunstenaars, die ter ere van 100 jaar geleden 1888/1988 werken in de stijl van Van Gogh hebben gemaakt. We waren niet erg gechameerd van de collectie. Verder hebben we nog de Vincent route door Arles gelopen en de plaatsen bekeken waar hij schilderde. Morgen plannen we een route richting de Carmarque Saintes Maries de la Mer.

zondag 12 juli 2009

En Route vervolg

Onze eerste overnachting was zo geweldig, dat we ons ruimschoots hebben verslapen. Om 09.30 uur keek ik gelukkig op mijn horloge. Snel douchen en aankleden en naast de auto ons ontbijtje nuttigen. De koelelementen deden het nog steeds, maar de eieren en rookworst moeten vandaag toch echt op.Om 10.30 uur naar de plaatselijke supper 'L Clerq. Een gigantisch aanbod, je wordt er confuus van. Yoghurt, haarspelden, motorolie en plasticfolie (handig met acrylverven) gekocht. Getankt en weer op pad, na het nuttigen van onze koffie. Richting Vierzon, nog zo'n 400 km tot de eindbestemming. Het weer werkt gelukkig mee. Heerlijk zonnig oplopend to zo'n 26 graden celcius. Onderweg wordt het steeds heuvelachtiger en bosrijker. Groepen witte koeien staan te grazen in het glooiende landschap. Om 17.15 uur komen we aan in een dorpje vlak bij Saint Bérain en besluiten we eerst nog wat te drinken voordat we naar onze gastheren gaan. Vanaf 18.00 uur kunnen we ons melden op ons logeradres en het is nog maar zo'n 15 minuten rijden. Een lekkere Pastisch en Tom een koud biertje. Om 18.10 uur komen we dan eindelijk aan in Saint Bérain op ons logeeradres voor de komende week.

Onze gastheren Jaap en Ahmed hebben de rosé al klaarstaan. Wat blijkt, we zijn de laatste gasten van deze week. Iedereen is er al. We zijn met 6 personen voor de cursus schilderen en beeldhouwen. Verder is er nog een familie van 5 personen die de 2e week open atelier volgen. De eerste nacht hebben we redelijk geslapen in de kamer die eens de kamer was van meneer pastoor in het atelier. Hier zijn 4 slaapkamers. Marijke, onze medecursist, die gaat beeldhouwen, slaapt boven en wij beneden. Om 08.30 uur ontbijt buiten, heerlijk. Stokbrood met jam en heerlijk grote kommen koffie. Om 09.00 uur bespreking en uitleg door Jaap. We gaan de Gorges schilderen. Jaap wil graag weten in welke techniek we ons willen verdiepen. In ieder geval moeten we werken volgens plan 3-2-1.

Prades. Na het ontbijt alles voor het schilderen ingepakt en op naar Prades. Aan het strandje van de Aliers gaan we de rotsen en het dorp vastleggen. Ik ga voor de huisjes en de kerk in aquarel.Ik heb wat tekeningen gemaakt en een deurtje in aquarel geschilderd. Mitzy een verloren schilderij. De natuur is overweldigend maar ze kan het niet vastleggen. Ahmed kwam met een van de medecursisten een heerlijke lunch brengen. De lunch bestond uit linzen salade en kaas quiche en frambozenkwark na. 's Avonds weer lekker gegeten en op tijd naar bed. Ik heb nog een spelletje petanque gespeeld en geloof het of niet, de winnende bal gegooid.